Hoe mogen we je helpen?

Welke autoverzekering is de beste keuze?

Welke autoverzekering kies jij? Waarom is de WA-autoverzekering vaak niet de beste keuze?

Jouw auto WA verzekeren is lekker goedkoop. Bij schade blijkt vaak dat het achteraf toch niet zo’n goede keuze is. Kies liever een ruimere verzekeringsvorm.

Als eigenaar van een auto verzeker je jouw bezit minimaal tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Schade met de auto aangericht aan anderen betaalt de verzekeraar. De verzekeraar betaalt de schade aan jouw eigen auto niet. Bijvoorbeeld ook niet bij diefstal en hagelschade. Heb je een oudere auto? Mogelijk kan een ruimere dekking toch uit.

Welke opties heb je?

In plaats van de WA autoverzekering kun je ook kiezen voor de WA + beperkt casco en de WA + casco. De WA + beperkt casco keert bijvoorbeeld ook uit bij schade door:

  • Storm
  • Ruitbreuk
  • Hagel
  • Brand
  • Aanrijding met loslopende dieren

De premie is hoger in vergelijking met de WA-autoverzekering, maar daar krijg je ook een veel ruimere dekking voor. Schade door een storm, een hagelbui of ruitbreuk komt namelijk geregeld voor.

Kiezen voor de WA + volledig casco

Dit is de meest uitgebreide verzekeringsvorm. Het belangrijkste verschil met de WA + beperkt casco is dat de autoverzekering ook uitkeert voor schade aan je eigen auto door een aanrijding. Ook als schade door een ander veroorzaakt is, keert jouw verzekeraar uit. Vervolgens verhaalt de verzekeraar de schade weer op de tegenpartij. Voor nieuwere auto's en oudere auto’s met een nog hoge waarde is de WA + volledig casco vaak de verstandigste keuze.

Hoe weet je welke dekking het beste bij jou past?

Bij het kiezen maak je een afweging op basis van de hoogte van de premie en de dekking die je ervoor krijgt. Voor een auto met nog maar een waarde van 1.000 euro betaal je geen paar honderd euro per jaar voor de WA + volledig casco. Waar het omslagpunt ligt wanneer je kiest voor welke dekking is nog niet zo eenvoudig. Hierbij speelt ook mee of je geld op de spaarrekening hebt om een vervangende auto te kopen. Heb je dat niet? Mogelijk is de WA + volledig casco dan toch de verstandigste keuze. Ook als de auto wat ouder is.

Goed advies inwinnen kan het verschil maken

Kiezen voor een te beperkte dekking biedt jou een financieel voordeel, maar bij schade zit je op de blaren. Kies dus niet voor de laagste premie, maar voor de autoverzekering die goed aansluit op jouw wensen en behoeftes. Je kunt beter iets meer per maand betalen voor een uitgebreide dekking om te voorkomen dat je bij een schade zelf de portemonnee moet trekken.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 28-01-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.